Vreau să cumpăr
Admin 02-06-2023

SIMPLU DE LA ÎNCEPUT PÂNĂ LA SFÂRȘIT

 

Înainte de a licita citește ghidul nostru complet AICI

O descriere a termenilor folosiți pentru o înțelegere mai bună găsiți AICI

 

Explicarea pasilor procesului de cumparare la licitatie

Pentru a licita online, va trebui mai întâi să vă creați un cont folosind secțiunea Sign In-Inregistrare. După ce v-ați creat un cont, puteți "urmări" proprietățile care vă interesează (veți fi ținut la curent pe tot parcursul procesului de licitație dacă le-ati adaugat la favorite), precum și să obțineți acces la documentația legală. Alegeți o proprietate care vă interesează. Apoi faceți click pe lotul (proprietatea) care vă interesează, apoi faceți click pe butonul „ÎNREGISTREAZĂ-TE PENTRU A LICITA. Vi se va indica să vă creați cont sau să vă autentificați pentru a licitat și vă îndrumăm să „achiziționați„ un drept de participare. Acest lucru vă duce prin procesul de înregistrare sau autentificare după caz pentru a licita pentru proprietate. Dacă sunteți pentru prima dată pe site la noi vi se va cere să vă înregistrați ca utilizator cumpărător și să fiți de acord cu termenii și condițiile de utilizare ale site-ului precum și cu politica de confidențialitate. Modul prin care puteți să vă înscrieți și să participați la licitație este explicat în secțiunea Info a site-ului nostru, la Modalități de Licitare. Înainte de licitație asigurați-vă că dispuneți de sumele necesare inițial (contravaloarea Taxei de Participare si a Depozitului de Garantie). După ce ați decis la ce proprietate doriți să licitați urmează să analizați proprietatea de care sunteți interesat și să plasați oferte. După ce v-ați creat un cont, puteți „viziona” loturile care vă interesează, puteți salva la favorite, puteți urmări licitațiile, puteți avea acces la contul dumneavoastră, puteți achiziționa drept de participare și puteți accesa documentații legale și mai multe informații despre proprietăți și licitații. Puteți licita singur, pe platforma noastră după ce v-ați înregistrat și ați fost aprobat pentru participare sau reprezentat de un terț sau agent împuternicit prin procură. Vă rugăm să rețineți că, atunci când vă înregistrați pentru a licita, vi se va cere să încărcați copia actului dvs. de identitate cu fotografie, condiție care respectă prevederile legale. Vezi LEGEA Nr. 129 din 11 iulie 2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului.

După ce ați finalizat etapele de înregistrare, IMOLICITAȚII.RO va revizui înregistrarea dvs. pentru a licita. Este posibil să vă contactăm pentru a obține unele informații suplimentare, astfel încât să vă putem verifica participarea dvs la licitatie. Veți fi notificat prin e-mail/sms imediat ce veți fi aprobat pentru a licita. Vi se va cere să citiți și să acceptați "Termenii și condițiile" licitației noastre online. În plus, este posibil să existe documentație specifică referitoare la vânzarea proprietății pentru care vă înregistrați pentru a licita, care va trebui citită și acceptată înainte de a licita.

În termeni generali, vă recomandăm cu insistență să vizitați proprietatea și să solicitați consiliere profesională cu privire la starea și condiția acesteia. Ofertele de cumpărare făcute fără vizionarea în prealabil a proprietății vor fi tratate cu precauție. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că ați citit și ați înțeles cu atenție documentația legală și orice altă documentație asociată disponibilă online și că ați primit consiliere juridică adecvată în consecință. În cele din urmă, vă cerem să înțelegeți contractul pe care îl încheiați cu noi și angajamentul financiar de care veți fi răspunzător în cazul în care veți fi declarat cumpărătorul ofertant câștigător.

Pentru proprietățile listate recomandăm vizionarea si analizarea proprietății în persoană. Dealtfel, dacă veți fi declarat cumpărător ofertant câștigător la finalul licitației veți plăti depozitul de garanție și taxa de participare și vă veți asuma ca nu ați vizionat în prealabil. Organizăm vizionări într-un format public cu programare direct din platforma noastră. Aceasta este procedura standard pentru planificarea organizată a vizionărilor. La locație puteți viziona fizic și veți primiți detalii complete despre proprietate.

Pregătiți-vă finanțele în funcție de modalitatea prin care veți cumpăra. Din fonduri proprii sau prin finanțare bancară. În ambele situații trebuie să știți că odată adjudecată proprietatea și sunteți declarat câștigător vi se va cere să faceți o ofertă în scris însoțită de un depozit de avans, la care se adaugă taxa de participare. Oferta scrisă devine precontract odată cu acceptul și semnarea vânzătorului. După care urmează, Înțelegeți diferența dintre PREȚUL ORIENTATIV (ghid) și PRETUL DE REZERVĂ Determinați diferența dintre aceste două prețuri. Prețul ghid este prețul de listare afișat public pe fiecare proprietate cu scopul de a genera interes pentru proprietățile listate. Este un preț de la care pornește licitația și în general este setat procentual mai mic decât așteptările vânzătorului. Prețul de rezervă este prețul dorit de vânzător sub care suntem instruiți să nu vindem. Licitația este competitivă cu oferte în creștere pornind de la prețul ghid. Prin atingerea prețului de rezervă obligă atât vânzătorul cât și cumpărătorul la finalizarea tranzacției. Cu toate astea trebuie să știți că toate licitațiile noastre sunt propuse publicului „sub rezerva acceptării de către vânzător„. Sunt multe situații prin care cu toate că ați fost declarat ofertant câștigător tranzacția să nu fie acceptată de vânzător. Numai în situația în care vânzătorul înapoiază oferta scrisă , semnată îl obligă la finalizarea tranzacției după ce ați plătit depozitul de avans.

Când se deschide licitația la data și ora afișată pe fiecare proprietate în parte, veți putea plasa oferte în conformitate cu nivelurile de creștere a ofertelor prestabilite, folosind butoanele de creștere (incrementare) + pentru creștere și - pentru scădere a ofertelor dacă din greșeală ați plusat prea mult. Pasul de licitație este setat la 500 Euro per incrementare. Nu se pot face oferte mai mici de 500 Euro. De fiecare dată când depuneți o ofertă vi se va arăta clar dacă oferta dvs. a fost acceptată, iar o listă completă a tuturor ofertelor este afișată pe ecran în orice moment la Istoric Licitatie. Totodată veți avea posibilitatea sa setați o oferta maximă pe care vreți sa o oferiți prin care sistemul plasează oferte automat pentru dvs imediat după ce a detectat ca va fost depășită oferta. În situația în care la finalul tranzacției exista mai multe oferte egale ca valoare, ofertant câștigător va fi declarat cel care a făcut primul cea mai mare ofertă. Vă recomandăm ca înainte de ultima ofertă pe care doriți să o plasați, să actualizați pagina licitației prin butonul „refresh„ pentru a vă asigura că nu au fost făcute alte oferte între timp.

Fie că licitația are loc live online sau în sala de licitații, tot procesul este transparent. Instantaneu se vor vedea acțiunile celor care licitează. Ne asigurăm că proprietatea îndeplinește criteriile juridice de transfer al proprietății către potențialul cumpărător. Colaboratorii noștri pe parte juridică ne vor oferi da sfaturi utile pentru o tranzacție de succes. Lovirea cu ciocănelul virtual reprezintă un acord scris între cumpărător și vânzător, în urma căruia cumpărătorului câștigător i se blochează sumele reprezentând Taxa de Participare si Depozitul de Garanție. Vânzătorul este obligat sa accepte necondiționat oferta scrisă dacă îndeplinește criteriile stabilite de el anterior licitației. Dacă oferta este mai mică și totuși vânzătorul acceptă oferta scrisă, aceasta devine un pre-contract legalmente obligatoriu pentru ambele părți. Cu toate acestea, fiecare parte are dreptul de a se răzgândi, însă cea în culpă va suporta consecințele. După finalizarea licitației și adjudecarea proprietății, următorul pas este semnarea Contractului de Vânzare-Cumpărare prin intermediul unui notar autorizat.
Loading...
Loading...
Loading...

Se proceseaza