Termeni si Conditii
Admin 12-07-2023

Introducere Termeni și Condiții generale:

 • Acest site web imolicitatii.ro (denumit în continuare "Site-ul") și orice site-uri, rețele și proprietăți conexe bazate pe Internet (denumite în mod colectiv "Platforma, Site-ul, Imolicitatii.ro") este deținut și operat de Alliance Real Estate Business Center SRL identificată prin CUI RO43109355, Nr. Înreg. La Reg. Com: J13/2501/2020, cu sediul în Constanța, Bulevardul Mamaia nr. 69, România  (denumit în continuare "Noi" sau "Operatorul"). IMOLICITATII.RO este marcă înregistrată având certificat de marcă. Folosirea site-ului de către utilizatori implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții, vă rugăm să nu utilizați acest site.
 • Accesarea și utilizarea site-ul  se va face numai pentru scopurile legale. Nu aveți dreptul să reproduceți, duplicați, copiați, vinde sau exploata orice parte a site-ului pentru orice alt scop fără acordul nostru prealabil scris.

Scopul site-ului:

Prezentarea de proprietăți în licitație sau vânzare și facilitarea procesului de licitație pentru Utilizatori.

 • Acești termeni și condiții ("Termeni") reglementeaza raporturile și modalitatea de utilizare de către persoane fizice/juridice (”Utilizatori”) a Site-ului Imolicitatii.ro și a altor servicii complementare.
 • Pentru clientii persoane juridice termenii si conditiile se completează cu prevederile din Termeni și Condiții aplicabile colaboratorilor pentru acea secțiune, la care se adauga prevederile contractului comercial stabilit între părți.
 • Pentru utilizarea site-ului solicităm Utilizatorilor să-și exprime acordul cu privire la acești termeni și condiții printr-o acțiune care are semnificația de acord consimținând prin bifarea căsuței „Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului”.
 • Prin utilizarea Site-ului Imolicitatii.ro și a serviciilor complementare aferente, vă exprimați acordul total cu privire la acești Termeni.
 • Dacă nu sunteti de acord si nu acceptați acești Termeni (inclusiv orice actualizări ale acestora), vă rugăm să nu utilizați Site-ul Imolicitatii.ro, sau eventual să încetați să mai utilizați Site-ul imolicitatii.ro sau orice serviciu complementar. Acești Termeni pot fi modificați în viitor fără alte notificări suplimentare.
 • Utilizarea în continuare a Site-ului Imolicitatii.ro și a altor servicii complementare după orice astfel de modificări constituie acceptarea de către dumneavoastră a acestor noi termeni și condiții.

Accesul Utilizatorilor pe site.

 • Utilizând Site-ului Imolicitatii.ro, declarați că aveți vârsta legală pentru a încheia un contract și pentru a utiliza serviciile furnizate de Site-ul Imolicitatii.ro și că nu există alte restricții privind accesul și utilizarea acestora în conformitate cu legile tarii.
 • Accesul Utilizatorilor pe Site-ul Imolicitatii.ro reprezintă procesul prin care utilizatorii pot vizualiza si interactiona cu continutul si functiile platformei online a Operatorului
 • Dupa accesarea site-ului, utilizatorii pot vizualiza informatii despre proprietatile din licitatie sau vanzare, fara a fi nevoie sa se inregistreze. Asadar puteti vizualiza Site-ul Imolicitatii.ro fără a fi necesar să fiți Utilizator, însă serviciile sunt disponibile numai prin inregistrarea ca Utilizator conform acestei informări.
 • Dupa inregistrare, Utilizatorii pot accesa functii suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a licita sau de a cumpara proprietati si pot primi notificari despre licitatii sau proprietati relevante pentru ei. Utilizatorii vor fi sau pot fi inscrisi la sistemul de newsletter al site-ului si oricând se pot dezabona.

Site-ul imolicitatii.ro:

 • Scopul principal al Site-ului de licitatii imobiliare Imolicitatii.ro, este de a oferi o platforma online prin care proprietarii pot sa vanda sau sa liciteze proprietatile lor si prin care potentialii cumparatori pot sa gaseasca si sa liciteze pentru proprietatile care îi intereseaza. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul licitatiilor online organizate de către Operator sau prin vanzari directe.
 • Site-ul Imolicitatii.ro ofera un mediu accesibil si convenabil pentru parti, unde proprietarii si potentialii cumparatori sa se intalneasca si sa gestioneze procesul de vanzare sau licitatie. Totodata, ofera mediul propice agentilor colaboratori precum si altor persoane juridice de a tranzactiona proprietati la licitatie prin intermediul platformei. De asemenea, site-ul ofera posibilitatea de a vizualiza proprietatile disponibile si de a licita pentru ele, indiferent de locatia Utilizatorilor.
 • In plus, Site-ul Imolicitatii.ro ofera posibilitatea de a accesa informatii detaliate despre proprietatile licitate sau vandute, cum ar fi descrierea proprietatii, poze, detalii despre localizare, istoricul licitatiilor si date despre licitatii anterioare.
 • In termeni generali, scopul Site-ului Imolicitatii.ro este de a facilita procesul de vanzare sau vanzare la licitatie a proprietatilor si de a oferi Utilizatorilor acces la informatii relevante si actualizate despre proprietatile disponibile.

Ce vă oferă site-ul imolicitatii.ro.

Oferim o serie de servicii pentru profesionisti, proprietari si potentiali cumparatori:

 • Posibilitatea de a posta proprietati imobiliare spre vanzare, fie ca persoana fizica,  fie ca persoana juridica,
 • Posibilitatea de a vă alege extraopțiuni (servicii adiționale) contra-cost.
 • Vizualizarea proprietatilor disponibile la vanzare prin licitatie, 
 • Posibilitatea de a licita online și de a  facilita legatura cu vanzatorii, cu scopul de a determina tranzacții imobiliare.
 • Publicarea proprietatilor disponibile pentru licitatie sau vanzare, incluzand poze, descrieri detaliate si informatii despre localizare

Sistemul de licitatii online permite Utilizatorilor:

 • Sa  liciteze pentru proprietatile disponibile direct pe site prin transmiterea de oferte competitive.
 • Acces la informatii detaliate despre proprietatile licitate sau vandute, cum ar fi istoricul licitatiilor si date despre licitatii anterioare.
 • Posibilitatea de a seta alerta în calendar pentru proprietatile care sunt salvate la favorite pentru a participa la  licitatii organizate in viitor.
 • Posibilitatea de a vă alege serviciile dorite în funcție de nevoile dumneavoastră
 • Posibilitatea de a vă programa pentru vizionări organizate la proprietate
 • Posibilitatea de a face oferte inainte de inceperea licitatiei
 • Posibilitatea de a va seta oferta maxima , iar sistemul va oferta pana la valoarea respectiva
 • Servicii de consultanta pentru proprietari si cumparatori, cum ar fi informatii despre procesul de licitatie sau vanzare
 • Ghiduri pentru pregatirea proprietatii pentru vanzare
 • Ghiduri pentru stabilirea pretului, sau informatii despre procesul de achizitie.
 • Servicii de preluare, analiza documente necesare vanzarii si asistenta juridica legala
 • Servicii de asistenta pentru incheierea contractelor de vanzare-cumparare sau a contractelor de ipoteca prin colaboratori.
 • Posibilitatea de a accesa baza de date cu proprietati disponibile pentru licitatie sau vanzare.

Conținutul site-ului.

 • Toate informațiile, imaginile, materialele, serviciile și alte informații incluse pe acest site (denumite în continuare "Conținut") sunt furnizate ca atare fără niciun fel de garanții.
 • Ne rezervăm dreptul de a modifica, de a adăuga sau de a elimina orice conținut de pe site în orice moment și fără notificare prealabilă.
 • Prin trimiterea Conținutului către Site-ul imolicitatii.ro, sunteți de acord: Că aveți vârsta legală și recunoașteți că persoanele sub vârsta legală nu au dreptul de a trimite conținut pe site-ul Imolicitatii.ro; Să nu includeți în Conținutul dvs. niciun conținut ilegal, amenințător, abuziv, hărțuitor, defăimător, vulgar, ofensator, calomnios, care încalcă intimitatea oamenilor, care poate instiga la ură sau Continut care este intolerabil din punct de vedere rasial, etnic sau de altă natură; Că dețineți, drepturile, permisiunile necesare pentru drepturile de autor sau alte drepturi de proprietate pentru Conținutul transmis și orice încorporați în Conținutul dvs. autorizați Site-ul imolicitatii.ro să utilizeze Conținutul dvs. în modul prevăzut în acești Termeni; Toate informațiile si proprietatile trimise pentru Site-ul Imolicitatii.ro pentru a fi înscrise la licitație vor fi autentice și veritabile, iar orice origine, sursă, creator, producător și/sau proveniență indicată va fi adevărată și exactă; Că aveți permisiunea în scris, a fiecărei persoane individuale identificabile din Conținutul dvs. de a utiliza numele, documentele și/sau imaginile acestor persoane în Conținutul dvs. pentru a fi utilizate în modul prevăzut în acești Termeni; și că Site-ul Imolicitații.ro poate, oricand si inopinant, să verifice Conținutul, dar nu are nicio obligație în acest sens.
 • Utilizatorul autorizeaza Operatorul sa foloseasca  prin reproducere/copiere/distribuire) continutul transmis in vederea promovarii Proprietatii. Imolicitații.ro își rezervă și are dreptul de a posta orice publicitate, linkuri, drepturi promoționale și/sau de distribuție în legătură cu Conținutul Utilizatorului., iar Site-ul  Imolicitații.ro va avea dreptul de a reține toate veniturile generate din orice vânzări ca urmare a acestor aspecte. Cu toate acestea, nimic din acești Termeni nu obligă sau poate fi considerat ca obligând Site-ul Imolicitatii.ro să vândă, să sau sa ofere alte licente pentru orice drept de publicitate, de promovare sau de distribuție în legătură cu Conținutul Utilizatorului.

Servicii ale Site-ului Imolicitatii.ro

 • În conformitate cu acești Termeni și Condiții, Site-ul Imolicitatii.ro pune la dispozitia Utilizatorilor un formular de înscriere si acces pentru utilizarea platformei si listarea de oferte imobiliare. Asiguram accesul la platforma prin intermediul Internetului pentru o perioada de timp convenită cu Utilizatorul.
 • Operatorul,  utilizand servicii de marketing, poate promova anunțurile inserate de la utilizatori, prin includerea acestora în alte pagini de internet, platforme sociale sau în alte secțiuni online, broșuri informative, newslettere sau campanii de email/sms marketing sau direct marketing.
 • Utilizatorii vânzători au acces la serviciul de publicare a  ofertei  la licitatie sau participare la licitatie contra unei taxe de listare/participare. Operatorul percepe tarife de tranzactionare în functie de serviciul ales de vanzator.  
 • În cazul Utilizatorului cumparator pe Site-ul Imolicitatii.ro respectiv prin achizitia unui drept de participare denumita Taxa de Participare in Site-ul Imolicitatii.ro, pentru care Utilizatorii au acces numai în urma semnarii unui contract, a  înregistrării, autentificării și plății acestui Serviciu. Operatorul percepe tarife de tranzactionare în functie de serviciul ales de cumparator.  
 • Site-ul Imolicitații.ro oferă sau poate oferi pe viitor Utilizatorilor acces la numeroase servicii, inclusiv platforma de licitație online pentru licitații transparente, brosuri foto/text, prezentări audio/video, conținut și programare pentru utilizatori, sisteme integrate de plată.
 • Utilizatorul înțelege și acceptă faptul că Site-ul Imolicitatii.ro poate include reclame, comunicări din partea Operatorului, cum ar fi anunțuri sau alte mesaje.
 • Utilizatorul înțelege și acceptă faptul că orice noutăți, caracteristici noi care ajută la creșterea și îmbunătățirea actualului Site Imolicitatii.ro, incluzand lansarea de noi servicii complementare ale Serviciului de licitații, vor face obiectul acestor Termeni.
 • Alte servicii care vor fi implementate, în timp, în cadrul Site-ului Imolicitatii.ro sunt supuse acelorași condiții, în afară de cazul în care acestea nu au condiții de folosire distinct formulate.
 • Orice ofertă postată pe site-ul imolicitatii.ro de Utilizator  poate fi supusa moderării, aprobarii sau respingerii după caz înainte de listare.

Utilizand platforma de licitatii Imolicitatii.ro online primiti urmatoarele servicii:

 • Inregistrarea utilizatorilor: platforma oferă un sistem de inregistrare prin care Utilizatorii își pot crea un cont prin furnizarea de informatii precum numele, adresa de email si numarul de telefon. Contul odata creat ofera mai multe facilitati decat pentru un vizitator ocazional.
 • Cautare proprietați: Utilizatorii pot utiliza o interfata de cautare pentru a gasi proprietatile care se potrivesc nevoilor lor, prin filtrare dupa tipul proprietatii, locatie, numar de camere, pret, etc. Butonul dedicat acestor actiuni in Site se numeste Licitatii. Totodata prin simpla navigare pe Site, Utilizatorii au posibilitatea sa acceseze sectiuni dedicate cautarii specifice.
 • Acces la informatii proprietate: platforma poate oferi acces la informatii detaliate despre proprietatile din licitatie sau vanzare, cum ar fi poze, descrieri, informatii despre starea juridica si altele. Accesul se ofera in baza crearii contului si a achizitiei dreptului de participare pentru Utilizatorii cumparatori. Utilizatorii vanzatori au acces la propriile date introduse pe Site.
 • Participarea la licitatie: Utilizatorii cumpărători pot participa la licitatii prin intermediul platformei, fie prin licitare directa sau prin intermediul unui agent imobiliar sau avocat. Platforma ofera un sistem de licitare foarte usor, licitatiile sunt competitive iar Pasul de licitare sau creșterea ofertei setata la un minim de 500 Euro sau prin setarea manuala a unei oferte maximale. Participarea la licitatie din partea Utilizatorilor Cumparatori implica retinerea pe card a unui Depozit de Garanție (de Rezervare) in cuantum de 5% din pretul de listare. Depozitul de Garanție (de Rezervare) nu include taxa de licitare in valoare de 2500 lei. Depozitul de Garanție (de Rezervare) este nereturnabil in situatia in care Utilizatorul Cumparator devine ofertantul castigator si nu finalizeaza tranzactia. In situatia in care nu este declarat castigator se vor debloca și returna sumele integral. Rețineți: Sumele deblocate se pot vedea inapoi pe card in functie de operatorul cardului si a bancii.
 • Notificari: Utilizatorii pot primi notificari prin email sau SMS despre licitatii sau proprietati relevante pentru ei.
 • Plata si gestionarea tranzactiilor: Operatorul ofera posibilitatea de plata a Depozitelor de Garantie (de Rezervare) folosind platforme specializate, securizate, dedicate acestor operatiuni si gestionare urmare a tranzactiilor pentru Utilizatorii care au castigat licitatia sau au cumparat o proprietate.
 • Suport tehnic: Utilizatorii au acces la suport tehnic pentru a rezolva orice probleme intampinate in timpul utilizarii platformei.
 • Rapoarte si statistici: platforma poate oferi rapoarte si statistici despre licitatii si tranzactii pentru Utilizatori.
 • Securitate si confidentialitate: platforma oferă un nivel ridicat de securitate si confidentialitate atat pentru informatiile personale ale utilizatorilor cat si pentru plata in siguranta a sumelor de depozit sau taxe.

Procesul de înregistrare ("Datele de înregistrare")

Înainte de înregistrare: Utilizatorul recunoaste si este de acord că s-a informat in calitatea sa utilizand si analizand dupa caz Ghidul Vanzatorului, Ghidul Cumparatorului, Ce trebuie să știți înainte de a licita, Glosarul de Termeni disponibile în sectiunea Info a Site-ului imolicitatii.ro de pe pagina principala.

 • Înregistrarea pe site ca utilizator: implică un proces ușor prin care vă veți identifica cu nume de  utilizator, o parolă și un cont de utilizator pentru folosința dumneavoastră exclusiv. Aveti dreptul la un singur cont. Automat sistemul va abonează la newsletter-ul site-ului, daca nu doriti sa primiti newsletter de la noi oricand puteti sa va dezabonati. Înțelegeți și sunteți de acord că sunteți singurul responsabil pentru crearea contului, obținerea accesului, înregistrarea pe Site-ul Imolicitatii.ro și că accesul, înregistrarea poate implica recunoașterea unor taxe (cum ar fi taxele pentru listare sau pentru descărcarea pachetului legal, sau a oricăror informații care necesită acceptarea termenilor și condițiilor site-ului imolicitatii.ro.)
 • Utilizatorul este de acord să: furnizeze informații adevărate, exacte, actuale și complete așa cum i se solicită în formularul de înregistrare de pe site-ul Imolicitatii.ro.
 • Utilizatorul este de acord să: actualizeze datele de înregistrare pentru a le păstra, actuale și complete de fiecare dată când se modifică ceva. Dacă vom depista orice informații care sunt false, inexacte, neactualizate sau incomplete si avem motive intemeiate să suspectam că informațiile sunt false, inexacte, sau incomplete, ne rezervam dreptul de a reglementa, sau de a va retrage calitatea de membru și de a refuza orice utilizare prezenta sau viitoare a Site-ului Imolicitatii.ro.
 • Completare la Politica de confidențialitate a Site-ului imolicitatii.ro:Datele de înregistrare și anumite alte informații despre Utilizator fac obiectul Politicii noastre de confidențialitate. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră completă de confidențialitate din linkul desemnat în partea de jos a Site-ului Imolicitatii.ro.Înțelegeți că, prin utilizarea Site-ului Imolicitatii.ro și a serviciilor complementare, sunteți de acord cu colectarea și utilizarea (așa cum este prevăzut în politica de confidențialitate) a acestor informații, inclusiv cu transferul acestor informații în unități destocare, procesare și utilizare de către Înțelegeți, consimțiți și sunteți de acord ca Operatorul să acceseze, să păstreze și să dezvaluie informațiile din contul dvs. și Conținutul dvs. în cazul în care acest lucru este cerut de lege sau dacă credeți cu bună credință că un astfel de acces, păstrare sau dezvaluire este necesar în mod rezonabil pentru: a respecta un proces legal, aplicarea acestor Termeni, a răspunde la reclamații cu privire la conținut neadecvat, sau care încalcă în alt mod drepturile unor terțe părți, răspunde la solicitările dvs. de servicii pentru clienți; sau a proteja drepturile, proprietatea sau siguranța Site-ului Imolicitații.ro, a Utilizatorilor săi și a publicului.
 • Accesarea paginii de înregistrare: Utilizatorul acceseaza pagina de inregistrare prin intermediul butonului Sign In disponibil pe site.
 • Vi se va cere completarea formularului de inregistrare: Utilizatorul trebuie sa completeze un formular care include informatii precum numele si prenumele, adresa de email, numarul de telefon, calitatea de Utilizator (vanzator/cumparator/agent) si parola. Pentru utilizarea spațiului dedicat clienților persoane juridice se completează cu prevederile din Termeni și Condiții aplicabile colaboratorilor pentru acea secțiune, plus contractul comercial stabilit între părți. Totodata vi se va cere sa indicati actiunea pe care doriti sa o faceti pe site, „Vreau Sa Vand„, „Vreau Sa Cumpar„„Sunt Agent Imobiliar” si pentru utilizarea site-ului solicităm utilizatorilor să își exprime acordul cu privire la acești termeni și condiții printr-o acțiune care are semnificația de consimțământ va solicitam acceptarea dvs de utilizare a site-ului imolicitatii prin bifarea casutelor aferente „Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului” si bifa ”Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale”.
 • Cerințe legale impotriva spălării banilor: În conformitate cu reglementările Legii 129/2019  privind prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, în calitate de profesie raportoare reglementată (vezi Art.5 din legea 129/2019), avem obligația să efectuăm diligența necesară asupra tuturor clienților noștri pentru a le confirma identitatea. Prin această informare, în calitate de vânzător/cumpărător/utilizator al site-ului, înțelegeți că vă vom solicita să vă identificați conform cerințelor. 

Aprobarea contului:

 • Dupa ce toate informatiile sunt verificate si validate: contul Utilizatorului va fi aprobat si acesta va avea acces la toate functiile si serviciile oferite de Site-ul Imolicitatii.ro. Utilizatorul este responsabil pentru confidențialitatea parolei și a contului inclusiv pentru toate actiunile care au loc sub  aceasta parola sau cont. Utilizatorul este de acord sa notifice imediat site-ul imolicitatii.ro cu privire la utilizarea neautorizata a parolei sau a contului sau orice altă incalcalre a securitatii contului si a accesului. Recomandam sa va delogati la sfarsitul interactiunii cu Site-ul Imolicitatii.ro. În urma acestei informari Site-ul Imolicitații.ro nu poate și nu va fi gasit răspunzător pentru nicio pierdere sau daună ce poate rezulta din nerespectarea de către Utilizator a acestor termeni și condiții.
 • Cerințe generale de la Utilizatori: Orice relații de afaceri pe care le veți avea cu vânzători, alți agenți imobiliari, licitatorii care reprezintă terțe părți, sau participarea la oferte ale acestora, găsite prin intermediul Site-ului Imolicitatii.ro, incluzand eventuale plăți, servicii, precum și orice alți termeni, condiții, garanții legate de astfel de tranzacții, sunt exclusiv între Utilizator și aceste terțe părți. Utilizatorul declara că Site-ul imolicitații.ro nu va fi gasit responsabil sau răspunzător pentru nicio pierdere sau pagubă de orice fel survenită ca urmare a unor astfel de tranzacții sau ca urmare a prezenței unor astfel de terți pe site-ul Imolicitatii.ro
 • Site-ul Imolicitatii.ro: oferă servicii de comunicare de tip chat online care permit sau pot permite utilizatorilor să efectueze mesaje pentru Site-ul imolicitatii.ro sau să urce documente. Indiferent dacă utilizați sau nu aceste funcții, acordul dumneavoastră cu privire la acești Termeni constituie consimțământul dumneavoastră de a permite Site-ului Imolicitații.ro să stocheze aceste comunicări pe serverele sale.
 • Site-ul Imolicitații.ro: își rezervă dreptul, de a modifica sau întrerupe, temporar sau permanent, Site-ul Imolicitatii.ro și serviciile complementare (sau orice parte a acestora) cu sau fără notificare prealabilă. Sunteți de acord ca Utilizator că indisponibilitatea ocazionala a serviciilor, ștergerea, eșecul de a stoca/recupera comenzi sau inregistrari, comunicări sau setări de personalizare ale Utilizatorilor , Site-ul imolicitații.ro nu va fi răspunzător față de dumneavoastră sau față de orice terță parte pentru orice modificare, suspendare sau întrerupere a acestora.
 • Verificarea adresei de email: Utilizatorul va primi un email de confirmare a aprobarii contului. Acesta trebuie sa acceseze link-ul sau sa introduca codul pentru a-si activa contul.
 • Completarea profilului: Dupa activarea contului, Utilizatorul poate intreprinde mai multe actiuni la noi pe site. Poate completa un profil cu informatii suplimentare despre el (de ex isi poate alege un nickname), isi poate schimba parola, se poate abona la newsletter, la notificari prin sms sau email, isi poate urmari proprietatile proprii, poatea adauga o proprietate noua, poate salva la favorite, poate urmari licitatiile de care este interesat, poate achizitiona drept/uri de participare la licitatie (aplicabil cumparatorilor)
 • Verificarea identitatii: In unele cazuri, Utilizatorul poate fi rugat sa furnizeze o copie a unui act de identitate sau alte documente pentru a dovedi identitatea sa.
 • Dupa acestea, Utilizatorul poate sa caute dupa proprietati disponibile, sa isi seteze alerte pentru proprietatile care il intereseaza, sa liciteze pentru proprietatile care il intereseaza, sa consulte istoricul licitatiilor sau sa acceseze serviciile de consultanta si asistenta legala oferite de Operator.

Utilizarea Site-ului de catre vanzatori persoane fizice sau juridice si colaboratori, parteneri, profesionisti imobiliari avand calitate de Utilizator

 • Inregistrarea proprietatii: Utilizatorul/Vanzatorul poate inregistra proprietatea pe site, furnizand informatii complete asa cum sunt cerute despre aceasta, cum ar fi dimensiunile, caracteristicile, pozitia geografica, datele, textele, sunetul, fotografiile, grafica, video. Utilizatorul înțelege și este de acord că toate informațiile, transmise Site-ului Imolicitatii.ro  sau alte materiale ("Conținut"), indiferent dacă sunt postate public sau transmise în mod privat, sunt responsabilitatea exclusivă a persoanei de la care provine acest conținut. În consecință, Utilizatorul, și nu Site-ul imolicitații.ro, este singurul responsabil pentru tot Conținutul pe care îl încarcă, postează, sau pune la dispoziție în alt mod prin intermediul Site-ului Imolicitatii.ro. Totodata, Utilizatorul isi da acordul pentru utilizarea de catre  de catre Operator a materialelor furnizate in scopul promovarii Proprietatii
 • Setarea pretului: Vanzatorul are posibilitatea de a seta pretul de pornire al licitatiei (denumit pretul ghid sau orientativ care de obicei este  mai mic cu  5-15% decat pretul de rezerva) sau poate alege sa vanda proprietatea prin vanzare directa. Sistemul genereaza doua variante de pret: Pretul Ghid (orientativ) de la care se porneste licitatia si Pretul de Rezervă (pretul cerut, in general setat tinand cont de asteptarile vanzatorului). Sistemul alerteaza Utilizatorii cumparatori atunci cand Pretul de Rezerva a fost atins.
 • Participarea la licitatie: Vanzatorul poate participa la licitatie ca simplu observator. Este strict interzisa participarea la licitatie in nume  personal sau prin interpusi in calitate de vanzator. Pentru a participa la licitații, in calitate de cumparator,  trebuie să vă înregistrați și să vă creați un cont pe site si sa achizitionati un drept de participare (taxa de licitare) care va da dreptul sa licitati. Pentru a participa la licitatie aveti nevoie de un card de credit sau card de debit. Atat dreptul de participare (taxa de licitare cat si depozitul de garantie/rezervare vi se vor bloca pe card si nu se vor returna daca sunteti declarat castigator si nu finalizati tranzactia. Dreptul de participare si depozitul de garantie vi se vor debloca și returna integral in situatia in care nu ati castigat licitatia. Prin crearea unui cont, sunteți de acord să furnizați informații adevărate, exacte și complete despre dvs. și să vă actualizați informațiile în cazul în care acestea s-au schimbat. Nu aveți dreptul să utilizați un nume de utilizator sau o parolă care aparține altcuiva sau care este considerat ofensator sau inapropriat.
 • Promovarea proprietatii: Site-ul poate oferi vanzatorului posibilitatea de a promova proprietatea prin intermediul unei campanii publicitare de promovare sau prin intermediul unui sistem de recomandari. Utilizatorul Vanzator intelege si este de acord cu astfel de campanii publicitare si ofera dreptul neconditionat Operatorului de a intreprinde astfel de activitati necesare in procesul de vanzare a proprietatii.
 • Incheierea tranzactiei: Operatorul ofera serviciile si instrumentele necesare pentru incheierea tranzactiei si pentru finalizarea procesului de vanzare. Prin intermediul acestor instrumente si servicii, Operatorul poate ajuta vanzatorul sa obtina pretul maxim pentru proprietatea sa si sa vanda intr-un mod eficient si rapid.

Obligațiile Utilizatorilor vanzatori persoane fizice sau juridice

 • Utilizatorul se obliga să: nu perturbe, interfereze, întrerupe, serverele sau rețelele care susțin Site-ul Imolicitatii.ro, sau nu respectă cerințele, procedurile, politicile sau reglementările Site-ului imolicitatii.ro în vreun fel sau să acționeze într-un mod care afectează negativ capacitatea altor Utilizatori de a participa la licitații în timp real.
 • Utilizatorul recunoaște și este de acord că: Site-ul imolicitații.ro poate stabili practici și limitari privind utilizarea Site-ului Imolicitatii.ro, inclusiv, dar fără a se limita la tipurile sau restricțiile referitoare la proprietățile care pot fi prezentate pentru vânzare prin licitație, sau alt conținut încărcat vor fi păstrate de către Site-ul imolicitatii.ro.
 • Utilizatorul recunoaște și este de acord că: Site-ul imolicitații.ro își rezervă dreptul de a sterge conturile care sunt inactive pentru o perioadă lungă de timp. Recunoașteți, de asemenea, că Operatorul își rezervă dreptul de a modifica din când în când aceste practici și limite generale.

În calitate de Utilizator Vanzator,  sunteți de acord că nu veți utiliza Site-ul Imolicitatii.ro pentru a:

 • Încărca, posta, sau pune la dispoziție în alt mod orice Conținut care este ilegal, neautentic, contrafacut obscen, calomnios, care încalcă intimitatea persoanelor, care incită la ură, cu referire la diferente rasiale, etnic, diferente de gen sau de altă natură; vă da drept altcineva, inclusiv, dar fără a se limita la, un oficial al Site-ului Imolicitatii.ro, sau să declarați în mod fals, sau să urmăriți, să hărțuiți în alt mod o altă persoană; încărcați, postați, transmiteți, sau puneți la dispoziție în alt mod orice conținut care încalcă orice brevete, marcă comercială, secret comercial, drept de autor sau alte drepturi de proprietate ("Drepturi") ale oricărei părți; să încărcați, să postați, să puneți la dispoziție în orice alt mod orice material care conține viruși de software sau orice alt cod informatic, fișiere sau programe concepute pentru a întrerupe, distruge sau limita funcționalitatea oricărui software sau hardware de calculator sau echipament de telecomunicații, reproduce, duplica, copia, comercializa, revinde sau exploata în scopuri comerciale orice parte aparținând Site-ului Imolicitatii.ro incluzand fara limitare si contul de utilizator.

Obligatii Utilizatori colaboratori, parteneri

 • Site-ul Imolicitatii.ro oferă funcționalități care permit Utilizatorilor Site-ului imolicitații.ro care au un cont  de Utilizator aprobat să transmită Site-ului proprietăți pentru vânzare la licitație și/sau conținut care poate include informații, text, imagini, grafică, audio, video, proprietăți și orice alt material. Utilizatorul, și nu Site-ul imolicitatii.ro, este în întregime responsabil pentru tot conținutul accesibil publicului pe care îl încarcă, publică, transmite pe internet, promovează, vinde, sau transmite în alt mod prin intermediul Site-ului Imolicitatii.ro. Utilizatorul recunoaste si este de acord că trimiterea Conținutului pentru a fi inclus pe Site-ul imolicitatii.ro va avea ca rezultat, dacă este aprobat de către Serviciul de licitații la discreția sa exclusivă, accesibilitatea acestuia de către public și că nu există confidențialitate sau intimitate în ceea ce privește Conținutul, inclusiv orice informații de identificare personală pe care le puteți face disponibile în legătură cu acesta. Deasemenea, Utilizatorul recunoaste si este de acord că, Conținutul acestuia și orice profil de utilizator public asociat, trimis către Site-ul de licitatii, poate apărea pe Site-urile Serviciului de licitații și poate fi si pe site-urile unor terțe părți din alte regiuni, orașe, țări.
 • Site-ul imolicitatii.ro poate sau nu să verifice în prealabil Conținutul, doar că Site-ul imolicitatii.ro poate avea dreptul (însă nu și obligația), oricand, de a verifica în prealabil, de a refuza sau de a elimina orice Conținut care este pus la dispoziția publicului prin intermediul Site-ului Imolicitatii.ro. Fără a limita cele de mai sus, Site-ul imolicitatii.ro sau personal desemnat de acesta au dreptul de a elimina orice Conținut din orice motiv, inclusiv, dar fără a se limita la, Conținut care pare în mod rezonabil să încalce sau să violeze acești Termeni sau care este în alt mod inacceptabil.

Politica taxelor și a comisioanelor percepute

 • Taxele cumpărătorului:

I. Pentru înscrierea la licitație percepem o taxă de licitare de 2500 lei denumita „Taxa de Licitare sau Drept de Participare” . Taxa permite participarea la o singura licitatie si se achita inainte de inceperea licitatiei cu 24h. Puteti cumpara una sau mai multe „Drepturi de Participare” în functie de proprietatile pentru care doriti sa licitati. Taxa de licitare se va deduce din tariful de tranzacție a cumparatorului castigator care este calculat pentru fiecare proprietate in parte si afisat la Note Cumparator pe site.

Returnăm această taxă in maxim 24h, in situatia in care nu sunteti cel mai mare ofertant. Totodata puteti opta sa folositi „Dreptul de Participare” la o alta licitatie viitoare in perioada de valabilitate de 3 luni si in aceasta situatie vi se vor trage banii de pe card.

II. Daca sunteți desemnat cumpărătorul câștigător la finalizarea tranzacției vă percepem tariful de tranzacționare a cumpăratorului castigator iar taxa de licitare se va scădea din acest tarif. 

III.Conform instrucțiunilor primite de la vânzător la finalizarea licitației, pentru ofertantul cel mai mare vom opri imediat Depozitul de Garanție/Rezervare in cuantum de 5% din preț (ca parte din avansul datorat vanzatorului). 

Taxele sunt nereturnabile în urmatoarele situații:

 • In situația în care sunteți cel mai mare ofertant, vi s-a acceptat oferta și nu continuați procedura de achiziție a proprietății
 • In situatia in care timp de 3 luni de la achiziția „Dreptului de Participare” acest drept nu a fost folosit pentru participare la una din licitatiile site-ului.  

Observatii: Atat Taxa de Licitare cat si Depozitul de Garantie/Rezervare, sumele acestora vi se vor reține pe card cu cel putin 24h inainte de startul licitatiei.

 • Taxele vânzătorului:
 1. Pentru listarea pe Site-ul imolicitatii.ro percepem o taxa de listare de 357 lei  tva inclus pentru fiecare proprietate listata. Taxa asigură participarea unei singure proprietăți la licitatiile organizate de catre Serviciul de Licitatii.
 2. Vânzătorul poate opta din cele 4 variante de pachete de servicii puse la dispozitie în site pe secțiunea Servicii Vanzatori. Doar după ce vanzatorul a agreat și achizționat un pachet de servicii proprietatea va fi listată pentru licitatie.
 3. Percepem un tarif care poate fi fix sau variabil calculat procentual in functie de valoarea tranzactiei si care se va regasi in Contractul agreat de catre Serviciul de licitatii imolicitatii.ro si Vânzător.

În calitate de Vânzător sau Cumpărător, recunoașteți și sunteți de acord cu plata taxelor și comisioanelor aferente tranzacției imobiliare prin vânzarea/cumpărarea de proprietăți imobiliare pe Site-ul imolicitații.ro, așa cum ați fost informat. Informarea poate fi făcută atât prin simpla înregistrare pe site prin acceptarea termenilor si a conditiilor, prin selectarea tipului de serviciu agreat, ca urmare a accesării Ghidului Vânzatorului sau Ghidul Cumpărătorului cât și prin semnarea unui contract, acord de listare sau orice altă formă scrisă sau electronică.

Politica de Retur pentru Cumpărători

 • Taxa de licitare și depozitul de garanție/rezervare:

a) Cumpărătorii vor plăti o taxă de licitare și un depozit de garanție/rezervare pentru a participa la licitații organizate pe platforma noastră.

b) Taxa de licitare reprezintă parte din tariful pe care noi îl percepem cumpărătorului câștigător.

c) Depozitul de garanție va fi colectat în conturile noastre în numele vânzătorilor, conform instrucțiunilor și procedurilor specificate.

 • Oferta de cumpărare acceptată:

a) Dacă oferta de cumpărare a unui cumpărător este acceptată de către vânzător, nicio taxă sau sumă plătită de cumpărător nu va fi returnată.

b) Odată ce oferta de cumpărare a fost acceptată și cumpărătorul a fost declarat ofertant câștigător, el sau ea va fi responsabil(ă) pentru finalizarea achiziției conform termenilor și condițiilor stabilite în licitație și în acordul încheiat între vânzător și cumpărător.

c) Datorită naturii contractelor de licitație, dreptul de retragere reglementat de OUG 34/2014 Art. 16.lit.k nu se aplică în cazul în care cumpărătorul este declarat câștigător al licitației și este obligat să achiziționeze bunurile și serviciile licitate. Prin serviciile licitatorului includem Taxa de licitare, Tariful cumpărătorului câștigător datora Operatorului, Depozitul de Garanție/Rezervare (încasat în numele vânzătorului)

 • Oferta de cumpărare neacceptată:

a) Dacă oferta de cumpărare a unui cumpărător nu este acceptată de către vânzător, taxa de participare, tariful operatorului și depozitul de garanție/rezervare plătite de cumpărător vor fi returnate în întregime în termenul și modalitățile specificate în procedurile de returnare legale reglementate de OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii.

 • Participanți care nu au fost declarați câștigători:

a) Cumpărătorii care nu au fost declarați ofertanți câștigători vor avea dreptul la returnarea integrală a taxei de participare și a depozitului de garanție în termenul și modalitățile specificate în procedurile de returnare legale reglementate de OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii.

Politica de Returnare a Sumelor Avansate Către Platforma de Licitatii - Vanzatori

 • Sume avansate:

a) Vânzătorii care utilizează platforma noastră de licitații pot fi solicitați să achite sume avansate către platformă înainte de desfășurarea licitațiilor.

b) Aceste sume avansate pot fi destinate acoperirii costurilor administrative, promovării, marketingului sau altor activități/servicii legate de promovarea proprietăților vânzătorului pe platformă.

 • Dreptul de retragere:

a) Conform OUG 34/2014, consumatorii au dreptul de a se retrage din contract în termen de 14 zile calendaristice.

b) În cazul în care un consumator dorește să exercite dreptul de retragere și a fost deja efectuată o activitate/serviciu în perioada de retur legală de 14 zile, sumele avansate către platformă vor fi returnate, cu excepția celor care au fost investite în marketing/alte activități/servicii.

 • Procedura de returnare a sumelor:

a) Vânzătorul care solicită returnarea sumelor avansate în cazul retragerii consumatorului trebuie să prezinte o cerere în scris către platforma noastră, indicând motivele retragerii.

b) Platforma va evalua cererea și va efectua o verificare a sumelor investite în marketing/alte activități/servicii.

c) Suma returnată către vânzător va reprezenta suma avansată inițial, minus costurile investite în marketing/alte activități/servicii care nu sunt rambursabile conform prevederilor legale.

 • Excepții:

a) Politica de returnare a sumelor avansate nu se aplică în cazul în care retragerea consumatorului are loc în afara perioadei de retur legală de 14 zile sau în cazul în care nu a fost efectuată nicio activitate/serviciu în perioada de retur.

Operatorul de plăți.

Operatorul securizat de plăți LibraPay este partenerul nostru de încredere în procesul de tranzacționare a plăților online. Prin intermediul LibraPay, vă oferim o modalitate sigură și eficientă de efectuare a plăților pentru serviciile noastre. LibraPay utilizează cele mai avansate tehnologii de securitate și criptare pentru a vă proteja datele și pentru a vă asigura că tranzacțiile sunt realizate într-un mediu sigur. Toate informațiile financiare și detalii de plată sunt gestionate direct de LibraPay, iar noi nu avem acces la aceste informații sensibile. Suntem angajați să vă oferim o experiență de plată sigură și transparentă, iar colaborarea noastră cu LibraPay reprezintă un pas important în acest sens. Vă rugăm să consultați politica de confidențialitate a LibraPay pentru mai multe informații despre modul în care sunt gestionate datele dvs. de plată.

Drepturi de proprietate.

 • Utilizatorul înțelege și este de acord că Site-ul imolicitații.ro și serviciile complementare aferente, pot conține informații confidențiale care pot fi protejate prin legile privind proprietatea intelectuală sau alte legi. Utilizatorul este de acord să nu modifice, duplice, să vândă, să distribuie sau să creeze alte derivate pe baza Site-ului imolicitații.ro, în întregime sau parțial.
 • Utilizatorul intelege si este de acord ca informatiile furnizate despre proprietatile licitate sunt furnizate de proprietarii acestora si ca Site-ul nu isi asuma responsabilitatea pentru acuratetea acestora. De asemenea, nu putem garanta ca o proprietate va fi vanduta sau ca un anumit pret va fi obtinut in urma licitatiei. Site-ul imolicitații nu controlează în totalitate Conținutul postat prin intermediul Site-ului Imolicitatii.ro și ca atare, nu garantează acuratețea, integritatea, calitatea sau autenticitatea unui astfel de conținut.
 • Înțelegeți că, prin utilizarea Site-ului, exista posibilitatea să fiți expus la Conținut care poate fi ofensator, indecent sau reprobabil. Site-ul imolicitatii.ro nu va fi răspunzător în niciun fel pentru orice conținut, inclusiv, dar fără a se limita la, orice erori sau omisiuni în orice conținut, sau orice pierdere sau daună de orice fel survenită ca urmare a achiziționării, vânzării sau utilizării oricărui conținut încărcat, postat, transmis, difuzat, vândut, transferat sau pus la dispoziție în alt mod prin intermediul Site-ului Imolicitatii.ro.

Renuntarea la garantii

 • Utilizatorul recunoaste si accepta ca accesarea si utilizarea Site-ului Imolicitatii.to se face pe propriul risc si ca orice informatie sau continut furnizat prin intermediul acestuia este furnizat "ca atare" si "in masura in care este disponibil", fara garantii de niciun fel, exprese sau implicite, inclusiv, dar fara a se limita la garantiile de comercializare, de adaptare pentru un anumit scop sau de neincalcare a drepturilor tertilor. Site-ul imolicitatii.ro si furnizorii sai nu garanteaza ca informatiile sau continutul furnizat prin intermediul acestuia sunt complete, exacte sau actuale, sau ca site-ul va fi intotdeauna disponibil sau va fi lipsit de erori sau virusi.
 • Utilizatorul este responsabil pentru verificarea si evaluarea preciziei, completezii si utilitatii oricarui continut sau informatie furnizata prin intermediul site-ului imolicitatii.ro
 • Orice material descărcat/obținut în alt mod prin utilizarea site-ului imolicitatii.ro, este accesat la discreția și pe riscul Utilizatorului și pentru orice problemă cu sistemul dvs informatic sau orice pierdere de date Utilizatorul este singurul responsabil ca rezultat al acestor acțiuni.
 • Imolicitatii.ro nu are cum să garantează acuratețea, calitatea, siguranta, integritatea, legalitatea sau  autenticitatea conținutului care nu a fost verificat de către posibili terți.
 • Nu garantăm capacitatea vânzătorilor de a vinde proprietăți imobiliare, capacitatea cumpărătorilor de a plăti proprietăți imobiliare cât și faptul că un vânzător sau cumpărător va finaliza efectiv o tranzacție imobiliară.
 • De asemenea nu putem garanta accesul in mod continuu sau sigur la serviciile noastre, iar funcționarea Site-ului poate fi afectata de numeroși factori care nu sunt în controlul Site-ului imolicitatii.ro.
 • Utilizatorii înțeleg și sunt de acord în mod expres că Site-ul imolicitații.ro, alți afiliați, angajați, agenți, parteneri, licitatori, nu vor fi găsiti răspunzători față de Utilizator pentru niciun fel de daune directe sau indirecte sau provocate accidental, inclusiv dar fără a se limita la daune pentru pierderea de oferte, reputație, profituri, utilizare, date sau alte pierderi intangibile (chiar dacă Site-ul imolicitatii.ro a fost informat de posibilitatea de astfel de daune) care pot fi ca efect utilizării sau incapacitatea de a utiliza Site-ul imolicitatii.ro, accesul neautorizat sau modificarea datelor Utilizatorului, comportament inadecvat al oricărei terțe părți pe site-ul imolicitatii.ro, incapacitatea Site-ului imolicitatii.ro de a procesa la timp o ofertă sau un drept de participare la licitatie sau orice altă problemă legată de site-ul imolicitatii.ro.
 • Operatorul site-ului nu este răspunzător pentru nicio pierdere sau daune, directe sau indirecte, rezultate din utilizarea sau incapacitatea de a utiliza acest site sau din orice eroare sau omisiune în conținutul acestuia.

Renunțarea și caracterul divizibil al termenilor: Modificari ale Termenilor si Conditiilor.

 • Neexeercitarea de catre Operator a oricarui drept sau prevedere a acestor Termeni nu va constitui o renunțare la un astfel de drept sau prevedere. Prin caracterul divizibil al termenilor ne referim la faptul că anumite clauze sau termeni dintr-un acord sau contract pot fi considerați valabili, chiar dacă altele sunt declarate nule sau nevalide. Acest lucru permite ca o parte a unui acord sau contract sa fie executată, chiar daca o parte termeni sau clauze nu pot fi valabili/e. În cazul în care o instanță de judecată competentă consideră că orice prevedere a acestor Termeni nu este valabilă, restul termenilor se aplica întocmai.
 • Modificări ale termenilor și condițiilor: Ne rezervăm dreptul de a modifica acțiunile și condițiile în orice moment, fără notificare prealabilă. Orice modificare va fi valabilă imediat după publicarea pe site. Utilizarea continuă a site-ului după publicarea modificărilor constituie acceptarea acestora.

Întregul acord

 • Termenii constituie întregul acord între Utilizatori și Site-ul imolicitații.ro și reglementează utilizarea de către Utilizatori a Site-ului imolicitații.ro și a altor servicii complementare. De asemenea, este posibil să faceți obiectul unor termeni și condiții suplimentare care se pot aplica atunci când utilizați sau achiziționați anumite servicii complementare, servicii afiliate, conținut de la terțe părți sau prin alte software de la terțe părți ale Site-ului imolicitații.ro.
 • Termenii și relația dintre Utilizatori și Serviciul de licitații vor fi guvernate de legile statului Român.
 • Legislație aplicabilă și jurisdicție: Acesti termeni si conditii sunt guvernate si interpretate in conformitate cu legile din România si orice disputa va fi rezolvata exclusiv prin instantele din Constanța, România.

Contact

 • Date de contact: Ne puteti contacta la telefon 0737-710.990, 0720-555.111 pe email [email protected] sau la sediu: Bdul Mamaia nr. 69, Constanta.

Notificări

 • Toate notificările către Operator vor fi trimise la următoarea adresă de e-mail: contact@imolicitații.ro. Adresa de corespondență a Serviciului de licitații este: România, Jud. Constanța, Mun. Constanța, Bdul Mamaia nr. 69
 • Site-ul imolicitații.ro vă poate furniza notificări, inclusiv cele referitoare la modificările aduse Termenilor, inclusiv prin, dar fără a se limita la, e-mail, newsletter, poștă obișnuită, SMS, mesaj text, postări în site sau alte mijloace rezonabile cunoscute în prezent sau dezvoltate în viitor.

 

Loading...
Loading...
Loading...

Se proceseaza