Intrebari frecvente
faq
Admin
INTREBARI DESPRE LICITATIE

Puteti urca proprietati pe site-ul nostru in doua feluri. 1. Puteti urca proprietatea urmand pasii din site si puteti crea singuri o licitatie dupa ce v-ati creat cont de utilizator iar Serviciul de Licitatii va verifica continutul si va aproba licitatia. Listarea unei proprietati la licitatiile noastre implica semnarea unui Contract Exclusiv cu noi. Sau... 2 Sa fiti reprezentati de catre un agent imobiliar partener cu noi sau colaborator care are un cont activ de agent la noi.

Toate licitatiile noastre sunt propuse sub aceasta rezerva a aprobarii de catre vanzator, ceea ce inseamna ca oferta initiata de un cumparator castigator va fi expusa vanzatorului spre aprobare finala. Odata acceptata oferta de cumparare devine precontract.

Da, chiar recomandăm să faceți asta. Cele mai multe proprietăți vor avea organizate zile deschise pentru vizionare, inspectie și vă recomandăm să efectuați orice inspecție sau să faceți propria evaluare a proprietății înainte de ziua licitației. Datele și orele sunt listate pe pagina de detalii a fiecărei proprietăți. În plus, proprietățile sunt disponibile pentru vizionare si prin intermediul brokerilor/agenților imobiliari colaboratori.

Pentru proprietatile listate la licitatie se organizeaza Zile de Inspectie/vizionare, anumite intervale orare pentru a vizita si analiza in persoana proprietatea pentru care doriti sa licitati. Aceste date le veti gasi pe informatiile aferente proprietatii listate sau puteti cere informatii la echipa noastra de suport.

Da. Cu toate acestea recomandăm să veniți pregătiți la licitație, după ce în prealabil ați fost precalificat de către un creditor, o bancă finanțatoare în ceea ce privește suma pe care vă puteți baza, permite, să o platiți pentru proprietate înainte de a licita. Rețineți că Depozitul de Garanție este nereturnabil dacă nu finalizați tranzacția.

Licitația imobiliară oferă un proces transparent, între părți și permite cumpărătorului să reducă la minimum numărul de intermediari care îl separă de vânzător. În calitate de organizator al licitației, IMOLICITATII.RO reprezintă contractual vânzătorul, însă cu etica și buna credință avem responsabilitatea de a trata toate părțile implicate în mod corect și nepărtinitor. Dacă vă simțiți însă confortabil ca un agent să fie alături de dvs puteți discuta cu acesta să vă reprezinte în tranzacție.

Dacă sunteți ofertantul cu cea mai mare ofertă pentru proprietate, iar prețul de rezervă a fost atins atunci oferta cea mai mare reprezintă prețul final. Oferta cea mai mare este transmisă și supusă confirmării, aprobării vânzătorului. Oferta cea mai mare rămâne irevocabilă pentru o perioadă de 3 zile.

Da. La licitatie imobiliara suma reprezentand Depozitul de Garantie/Rezervare (parte din avans) se blocheaza pe card inainte de a licita .Toate fondurile pentru depozitul de avans 5% inițial și 5% după ce ați fost declarat castigator trebuiesc pregătite și trebuie să fie disponibile înainte de participarea dvs la licitație. Acest Depozit de Garantie vi se va opri imediat dacă sunteți declarat câștigător și este nereturnabil dacă nu finalizați tranzacția.

În cazul în care licitația este sub prețul de rezervă al vânzătorului, va apărea mesajul "Rezerva nu a fost atinsă". În momentul în care licitația atinge sau depășește rezerva vânzătorului, acest mesaj se va schimba în „Rezerva a fost atinsă” pulsând de culoarea verde. Asta nu înseamnă că licitația se termină. Ofertele care depășesc rezerva vor continua să fie acceptate până la ora la care este programată închiderea licitației. Atingerea pretului de rezervă a vânzătorului nu asigură automat acceptarea de către vânzător, deoarece cerințele legale, de reglementare sau ale vânzătorului pot interzice transmiterea proprietății.
Intrebari frecvente GENERALE

Proprietățile disponibile ofertanților (potențialilor cumpărători) noștri pe internet, sunt postate pe IMOLICITATII.RO cu minim 7-14 zile înainte de începerea licitației. Acest lucru oferă timp pentru vizionarea, inspectarea proprietății sau timpul necesar pentru a obține detalii de finanțare de la bancă sau broker de credite.

Sunteti notificat atunci cand v-ati creat cont de utilizator si ati salvat la favorite una din proprietatile care va intereseaza sau cand v-ati inscris sa participati la licitatie fie ca sunteti cumparator/vanzator.

După ce v-ați înscris să participați la licitație, puteți urmări instant cine licitează pe secțiunea Istoric Licitații. Sistemul actualizează datele la 15 secunde, însă vă recomandăm ca din când în când să dați reactualizare la pagină.

Această taxă reprezinta dreptul de participare la licitatie. Pentru a participa la licitatie cumparatorul trebuie sa dispuna de sumele necesare pentru finalizarea tranzactiei daca va fi declarat castigator. Taxa de participare (2500 lei tva inclus) o percepem odata cu depozitul de garanție/rezervare si este separat de depozitul de avans. Blocam aceste sume inainte de a incepe sa licitati. Daca cumparatorul nu va castiga licitatia acest drept de participare se va debloca si se va returna integral.

Doar initialele. Inițialele numelui cu care v-ati inregistrat va aparea la Istoric Licitatii daca veti opta sa participati la una din licitatiile noastre.

Fiecare proprietate este afișată împreună cu valoarea nominală a ofertei de deschidere și datele de licitatie de început/final plus alte detalii. Le gasiti in site-ul nostru în secțiunea Licitatii, sau deasupra butonului Adauga Anunt pentru licitatiile in curs.

După ce ați localizat o proprietate în secțiunea Licitații din site, veți fi direcționat către o pagină cu detalii despre proprietate. Acolo veți găsi fotografii, informații, termeni și alte instrumente utile, cum ar fi "Adaugă la favoritele mele", "Adaugă în calendar", ”Fă o ofertă”, "Trimite unui prieten" ”Licitează” sau "Înregistrare". La fel ca un coș de cumpărături, "Adaugă la favoritele mele" va adăuga proprietatea în secțiunea "Proprietăți favorite" din contul dvs. personalizat de la IMOLICITATII.RO. Puteți să licitați doar după ce v-ati înregistrat și ați achiziționat un Drept de Participare. Va rugam insistent să citiți informațiile înainte de a participa la licitație. Doriți să vi se reamintească să reveniți mai târziu? Folosiți funcția ”Adăugați în calendar” și veți putea sincroniza cu calendarul computerului dumneavoastră, astfel încât să fiți notificat pe măsură ce se apropie vânzarea.

Depozitul de garanție/rezervare este parte din depozitul de avans. Vă percepem procentual 5% din valoarea de listare a proprietății pe cardul cu care v-ați înregistrat ca parte din depozitul de avans de la cumpărător înainte de participarea la licitare. Dacă cumpărătorul este declarat ofertant câștigător depozitul de garanție va ajunge la vânzător la semnarea contractului de vânzare. Noi suntem mandatați de vânzător să solicităm cumpărătorului depozitul de garanție. Depozitul de avans (în general între 5-10% din prețul de vânzare) se plătește direct vânzătorului prin antecontract notarial. În situația în care cumpărătorul nu este declarat câștigător, atât taxa de licitare cât și depozitul de garanție/rezervare se vor returna automat prin deblocarea sumelor pe card.

Pentru a licita, trebuie mai întâi să vă înscrieți în site-ul IMOLICITATII.RO. Cum putem lucra împreună dacă nu ne cunoaștem nu-i așa? Înscrierea este simplă și gratuită. Dați click pe opțiunea "Sign In/Crează cont" din partea dreapta a site-ului și furnizați-ne câteva informații de bază. Prin crearea contului veți putea să vă salvați căutările și proprietățile preferate și să rămâneți la curent cu licitațiile de interes pentru dumneavoastră. Informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în mod confidențial.

Da, însă într-un interval maxim de un minut. Pentru a asigura corectitudinea și transparența procesului de licitație, sistemul nostru prelungește automat timpul de încheiere a licitației cu un minut de fiecare dată când prețul de licitare este ridicat cu mai puțin de un minut rămas. Acest lucru ajută la eliminarea situațiilor când se licitează în ultimul minut în încercarea de a nu lăsa o șansă și altor cumpărători competitori.

Dacă aveți întrebări, reprezentanți ai serviciului de asistență pentru clienți sunt disponibili șapte zile pe săptămână. Îi puteți contacta la numerele de telefon 0720-555.111, 0737-710.990 sau prin e-mail la [email protected].

Felicitări în acest caz. Veți primi o notificare privind oferta câștigătoare. Așteptați-vă la un apel din partea unuia dintre reprezentanții noștri pentru a verifica modalitatea de plată agreată și pentru a vă ghida prin procesul de ofertare/precontract/închidere după acceptarea vânzătorului.

Procesul de licitare are loc exclusiv pe platforma noastră. Plasarea ofertelor online este simpla si o puteti face din confortul casei dvs din din fata computerului sau de pe telefonul mobil. Nu va trebuie decat cateva cunostinte minime de utilizare a unui site. Plasarea ofertelor in sala este dedicata acelora care vor sa-si cunoasca competitorii, nu sunt foarte familiarizati cu tehnologia sau vor sprijin din partea echipei noastre de suport.

Este suma de care aveti nevoie pentru a face o oferta scrisa de cumparare, un precontract perfect valabil. De obicei este între 5-10% din pretul de achizitie. Reprezinta avansul sau parte din avans, dupa caz, al dvs catre vanzator odata cu acceptarea neconditionataa ofertei scrise de cumparare.

De la oferta scrisa de cumparare porneste procesul de ofertare, cumparare a unei proprietati imobiliare. Se redacteaza in scris, este transmisa vanzatorului iar daca oferta contine criteriile de acceptare ale vanzatorului devine precontract ferm odata cu acceptarea de catre vanzator. Devenind precontract, partea care nu duce la bun sfarsit tranzactia si se razgandeste din diferite motive pierde avansul sau returneaza cu 100% avansul primit.
Intrebari frecvente PROFESIONISTI:

Da. Câștigi comision prin trimiterea unei proprietăți spre vânzare la licitație sau prin trimiterea unui cumpărător. Comisionul este de 50% și se plătește la finalizarea tranzacției. În situația în care si vânzătorul și cumpărătorul sunt aduși de tine și se tranzacționează cu succes comisionul tău este 70%. Astfel de remunerații le oferim exclusiv profesioniștilor.

Da. Dacă vânzătorul a semnat o înțelegere cu tine ca agent si a fost informat in prealabil in scris de conditiile de vanzare prin licitatiile noastre. Daca vom tranzacționa cu succes vei primi 50% din totalul sumelor încasate.

Da, vom colabora cu orice freelancer, agent sau broker licențiat având Cod Caen 6831 care se înregistrează în prealabil pentru a deveni membru IMOLICITATII.RO PRO prin semnarea unui contract de colaborare.

Puteți viziona o proprietate participând la una dintre evenimentele publice programate, în zilele deschise sau, stabiliți cu unul din agenții noștri.

Da, puteți dacă aveți o procura, imputernicire la momentul licitației și licitația se desfășoară conform cerințelor IMOLICITATII.RO. Dacă veți licita online în numele clientului dvs., atunci împuternicirea trebuie să menționeze modalitățile de plată, în situația în care sunteți ofertantul câștigător.
Loading...
Loading...
Loading...

Se proceseaza